Een terugblik februari 2011

Even een terugblik op onze LEIDINGDAG van 13 november 2010. Een studiedag voor alle leiding vanaf 's morgens 10 uur tot 5 uur. 's Avonds vierden we ons jaarlijk afscheid- en welkomfeest. We vierden dit in en rondom onze oude blokhut. Op dit moment wachten we allemaal in spanning af wanneer de aannemer gaat beginnen met de nieuwe blokhut aan de Galberg.

Een speciale dag die Maurits van Driel, onze voorzitter opent en daarna het woord geeft aan Rob Gijzen en Pieterbas van Tilburg. Zij gaan de leiding uitleg geven over de vernieuwingen m.b.t. het opleiding systeem  van scouting Nederland.

genaamd Scouting Academy. Inmiddels heeft een groot deel van onze leiding aan de mogelijk cursus deelgenomen en hun certificaat behaald. Met dank aan Rob en Pieterbas die veel energie hebben gestoken in deze materie.

Om alle serieuze zaken even te onderbreken, was Sint Hubertus, vendeliers uit Groesbeek uitgenodigd. Zij vertelden over het vendelzwaaien en lieten de leiding de zware vendels ook eens uitproberen! Maar eerst  we een professionele uitvoering!

Hierna gaat onze leiding aan de slag! Om gelijktijdig met de anderen te zwaaien is toch wat meer oefening nodig! En de vendeliers gaan het ons steeds moeilijker maken. Alle leiding is enthousiast en doen mee. Lachen geblazen, gezwaaid bedoel ik…

De middag wordt besteed aan andere zaken t.w. een workshop over autisme, ADHD en daarna een workshop over alcohol en drugsgebruik.

Praktijkervaringen worden uitgewisseld en oefeningen gedaan voor een beter begrip voor ook onze kinderen. Na een korte pauze keren we terug naar het welpenlokaal.