Intervieuw – heer Ger Ruijs

In 2010 bestaat de watertak van scouting Cuijk 30 jaar. Hoe is die groep ontstaan, vroeg ik me af.  Ja, ga eens met Ger Ruijs praten, die weet daar alles van! Hij vertelde me het volgende: " Samen met Peter Schouten, Jan de Keyzer en Toon Manders zijn we met hulp van de Admiraliteit gestart. Op 1 oktober 1980 hadden we 19 jeugdleden en konden we gaan varen met de boten van de Gabriëlgroep uit Mook. Ons eerste honk was bij de familie Langen in Linden in een oude kippenstal!

In 1984 werd de aankoop gedaan van de "Verlengde Sambre Spits" door de voorzitter van de Stichting Ruus Konings met mijn persoon als schipper. Het was een open kolenbak en gekocht in Panheel. " Tot zover Ger Ruijs.

8 juni 1985 werd het wachtschip officieel in gebruik genomen met zijn oude naam "Jules".

img_1494

Ger weet veel te verhalen over de jaren terug en voelt zich nog steeds zeer betrokken bij scouting Cuijk. Samen met Ans Keyzers beheert hij het archief. Ondertussen wordt  er in – op – en aan het wachtschip "Jules"  hard gewerkt om deze voor de kinderen en de leiding in goede staat te houden.

scouting-groninger-bol-mrt-2009-125

Als u leuke herinneringen heeft aan de bootsmaatjes of de zeeverkenners of de wilde vaart, laat het ons weten!

Volgend jaar is het al weer 30 jaar geleden dat Ger met zijn drie kornuiten dit te gekke initiatief hebben genomen. De ligplaats is aan de Kraayenbergseplas te Linden.

scouting-groninger-bol-mrt-2009-122