Kamp zeeverkenners geslaagd!

Kamp-zeeverkenners-geslaagd-scoutingcuijk.nl

De zeeverkenners zijn inmiddels alweer een dikke week terug en dus weer helemaal uitgerust van hun kamp in de Biesbosch. Het kampterrein was dit jaar gelegen op een heus eiland waar je dus alleen met de boot naar toe kon. Samen met de Wilde Vaart hebben de oudere zeeverkenners de boten vanuit Cuijk ernaartoe gevaren. Een tocht van precies 100 km! Toen ze daar zondagmiddag aankwamen waren de rest van de zeeverkenners al een dag op het eiland. Het was winderig en wisselvallig weer in de Biesbosch. Dat zou de hele week zo blijven.

Zo begonnen we op maandag in de regen aan een zeil- en roeitocht dwars door de Biesbosch op weg naar een excursie bij Staatsbosbeheer. Toen de excursie begon was het echter weer helemaal droog en zonnig. De excursie bleek een wedstrijd tussen de verschillende bakken met de onderdelen post bezorgen, schrankhut bouwen en wilgentenen lossen. De eerste prijs (een pluche bever) was voor de bak van Iris. Na afloop werd er weer terug gevaren en gesleept naar het kampterrein.

Dinsdag werd koers gezet naar de haven van Lage Zwaluwe. Het aantal winkels hier was beperkt, maar toch konden de leiding en de zeeverkenners er friet eten en hun boodschappen doen . De terugweg naar het kampterrein was misschien wel het spannendste van het hele kamp. We werden namelijk overvallen door een knetterend onweer! Gelukkig heeft iedereen een schuilplaats kunnen vinden waarna we rond de schemering weer aankwamen op het kampterrein.

Ook woensdag werd er gezeild en wel langs een aantal spellen waarin het kampthema "Kolonisten van Catan" aan de orde kwam. Bij elke post werden waardevolle grondstoffen gemaakt. Zo kon je zelf muntjes gieten van tin, papier scheppen van oude kranten en vlaggen (doeken) beschilderen. Aan het eind van de dag kwamen Neptunus en Neptuna op bezoek om de zeeverkenners en leiding die voor het eerst mee waren op kamp te dopen. Om de een of andere reden gaat dit altijd gepaard met veel modder en viezigheid. Vandaag kwam de regen dus eens goed van pas om alles weer een beetje schoon te krijgen.

Omdat de terugreis ook weer 100 km bedroeg, werd donderdagmorgen (in de stromende regen) het kamp alweer afgebroken zodat we in de loop van de middag konden vertrekken. De eerste avond van de terugweg hebben we in de haven van watersportvereniging ‘De Bergse Maas’ in Waalwijk geslapen en de tweede avond kregen we een warm welkom bij Watersportvereniging ‘De Maaskant’ in Lithoijen. Hier hebben we ook onze traditionele laatste ‘bonte’ avond gehouden die werd afgesloten met een disco verzorgd door de watersportvereniging.

Vanaf het moment dat we zaterdag de sluis van Grave invoeren, was duidelijk dat we weer bijna thuis waren. Langs de kant van de Maas, maar ook op het water werden we onthaald door een flink aantal ouders en scouts. Sommigen hadden zelfs bloemen voor ons meegenomen! Na aankomst hebben we nog snel alle spullen een beetje opgeruimd en de natte tenten uitgehangen. Daarna ging iedereen moe maar voldaan naar huis