Onze kabouters

Onze kabouters, meisjes vanaf 7 tot 11 jaar, spelen het scoutingspel op donderdag van 18.00 tot 20.00 uur in onze Blokhut. Ben je nieuwsgierig wat onze kabouters allemaal doen? Kom maar gewoon eens kijken, je mag altijd een keertje meedoen. Zo weet je zeker of het iets voor jou is.

scoutingscouts2008-005

Robert Baden-Powell, de oprichter van scouting, vond in 1914  zijn inspiratie voor het kabouterspel in een verhaal van Juliana Horatia Ewing, geschreven in 1870. Het verhaal gaat over twee kinderen, Tommy en Betty, die of een elfje of een trol kunnen worden. Deze wezentjes zijn afkomstig uit verhalen uit de Schotse  Mythologie.

In Nederland spelen de kabouters sinds 1980 in het land van Bambilië. In 2010 bestaat scouting Nederland 100 jaar en dat is voor scouting aanleiding om het spel van de kabouters en de welpen aan te passen aan deze tijd. U hoort vast nog meer over ons!