Open huis 7 t/m 10 september

Scouting Cuijk is op zoek naar nieuwe leden en leiding. We starten daarom het nieuwe seizoen met een open week. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om tussen 7 en 10 september een kijkje te komen nemen. Vervolgens mag je nog 2 weken kosteloos meedoen om te kijken of Scouting echt iets voor jou is.

In tegenstelling tot veel andere clubs en verenigingen doe je bij scouting allerlei dingen. Spellen, speurtochten, survival, zeilen, roeien en niet te vergeten op kamp. Als je het leuk vindt om buiten actief te zijn, ben je bij Scouting dus aan het goede adres. Het spelaanbod is natuurlijk wel afgestemd op de leeftijdsgroep. Naarmate de jeugdleden ouder worden wordt het programma uitdagender en doet de leiding een stapje terug. Zo helpt Scouting kinderen bij hun ontwikkeling!

Scouting Cuijk is onderverdeeld in leeftijdsgroepen, maar ook in een land- en een watertak. De landtak is meestal op het land actief en beschikt over een eigen accommodatie: De Blokhut. De watertak gebruikt  bij haar activiteiten meestal haar eigen roei- en zeilboten en heeft  een wachtschip als onderkomen.  Een bijzonder onderdeel van Scouting Cuijk de ‘Blauwe Vogels’. Dit zijn mensen tussen de 18 en ongeveer 35 jaar oud met een verstandelijke beperking. Zij komen eens in de twee weken bij elkaar in de Blokhut. Hierbij staat vooral de gezelligheid voorop.