Plus-scouts

Plus-scouts zijn buitengewone leden van Scouting Nederland.

Je bent dan 23 of ouder, hebt geen vaste scouting functie maar wilt wel inzetbaar zijn als dat jou uitkomt. Je kunt je als buitengewoon lid inschrijven bij een groep, een regio of rechtstreeks bij het Landelijk servicecentrum in Leusden.

Het is ook mogelijk deel te nemen aan een Plus-scoutkring. Zo’n kring kan speciale taken op zich nemen, zoals het ondersteunen van een Scoutinggroep of het verlenen van bijstand op EHBO- gebied bij Scoutingactiviteiten. Allerlei vormen zijn daarbij denkbaar. Een kring kan vooral ook functioneren als vriendenkring. Voor dit lidmaatschap ben je de normale contributie verschuldigd aan respectievelijke de groep, de regio of de landelijke organisatie.

Wil je Plus-scout worden via Sciouting Cuijk, stuur dan een mailtje naar info@scoutingcuijk.nl.

Plus-scout