Scouting Cuijk Watertak, vrijwilligers van de maand

Wat leuk dat we als scouting en dan speciaal de watertak verkozen zijn tot vrijwilligersorganisatie van de maand door het steunpunt vrijwilligers te Cuijk. De watertak van scouting is een onderdeel van scouting Cuijk. Scouting Cuijk telt in totaal 124 jeugdleden in de leeftijd van 5 tot 23 jaar. Ongeveer 50 vrijwilligers organiseren wekelijks diverse activiteiten om van scouting een zeer plezierige, actieve en betrokken vereniging te maken.

Bij de watertak hebben we 55 jeugdleden, verdeeld over de bootsmaatjes ( 7 tot 11 jaar) zeeverkenners (11 tot 15 jaar) en de wilde vaart (15 tot 17 jaar).

sc-cuijk-weekend-16mei09-032

De watertak tref je elke zaterdag aan op ons scouting terrein vlakbij Linden. Daar is ook ons onderkomen "de Jules". In het zomerseizoen wordt er bij goed weer natuurlijk veel geroeid, gezeild en gezwommen. Daarbij kom je ook te weten hoe alles op het water reilt en zeilt. Maar bovenal wordt er heel veel plezier gemaakt.

In de winter voeren de oudere groepen o.a. het onderhoud uit van onze zeilboten.

scouting-groninger-bol-mrt-2009-134

Door het jaar heen gaan de groepen circa 3 weekenden weg. Het kamperen is altijd spectaculair met veel activiteiten, hike, kampvuur, enz. Aan het einde van het seizoen gaan de groepen een week op kamp. Eens in de 4 jaar gaan ze naar het NAWAKA waar ook veel andere groepen uit Nederland, maar ook uit het buitenland, aan meedoen.

scoutingscouts2008-032  scoutingscouts2008-012  scoutingscouts2008-041

Natuurlijk zijn we trots op onze vrijwilligers die dit alles mogelijk maken en veel vrije tijd aan de groepen spenderen. Ze doen dit met veel enthousiasme en zorgen er voor dat elke zaterdag weer een hartstikke leuke ochtend of middag is.

Interesse? Voor meer informatie kijk verder op deze site!

Maurits van Driel

voorzitter scouting Cuijk

Een Reacties op “Scouting Cuijk Watertak, vrijwilligers van de maand”

1. maurits Zegt:

Hallo allemaal.
    Bovenstaand stukje heb ik opgesteld ivm jullie verkiezing vrijwillegersorganisatie van de maand. Dit stukje wordt ook gepubliceerd in het Cuijks weekblad.
    De verkeizingen vrijwillersorganisatie van de maand gaat uit van het steunpunt voor de vrijwillergsorg. Zij kiezen zelf de organiatie uit.
    Afgelopen zaterdag heben we een bloemtje overhandigd gekregen en zijn er wat foto’s gemaakt.
    Verder geven ze deze maand wat extra publiciteit aan de watertak. Harstikke leuk en m.i. hebben jullie het allemaal ook verdient. ( maar dat geldt natuurlijk ook voor de andere groepen)

Groet Maurits