Zeeverkenners terug van nat maar geslaagd z@ppkamp

Zaterdag 12 juli zijn de zeeverkenners weer thuis gekomen van hun jaarlijkse zomerkamp. Het kamp ging dit jaar naar Roermond en stond in het teken van de televisie. Daarnaast leek de regen ook wel een thema te zijn, want die viel nogal overvloedig. De waterschade bleef gelukkig beperkt tot enkele natte zeeverkenners en een doorweekte slaapzak. De zeeverkenners konden gelukkig steeds weer wat droogs uit hun tas tevoorschijn toveren en voor de slaapzak bood de droogautomaat van de naastgelegen camping uitkomst. De regen heeft dus geen spelbreker kunnen zijn zodat we kunnen terugzien op een zeer geslaagd z@ppkamp.

Sterrendag 5 juli
De eerste dag van het kamp stond in het teken van sterren (Sterren dansen op het ijs, dansen met de sterren, koken met sterren). Eerst moesten echter alle tenten opgebouwd en ingericht worden. Daarna was het tijd voor een (inderdaad sterren-)diner. ’s-Avonds was er een spel waarmee sterren verdiend konden worden. Er waren verschillende spellen waar naartoe geroeid moest worden. Zowel met het roeien als met de spellen konden vervolgens sterren verdiend worden.

Quizdag 6 juli
Zondag gingen de zeeverkenners na het ontbijt het water op om dozen te zoeken. Later die dag werden deze gevuld met prijsjes. Weer later werden de dozen tijdens een grandioze spelshow onder de zeeverkenners verdeeld zodat iedereen uiteindelijk met een prijs weer de tent in ging.

3 op reisdagen 7 en 8 juli
Maandag en dinsdag trokken de zeeverkenners er zelf op uit tijdens de hike. Eerst werd er gezeild. Omdat er een behoorlijke tegenstoming en tegenwind was op de Maas kwam onze sleper “Broomer” daarbij goed van pas om iedereen om 2 uur op de juiste plek in Linne te krijgen. Vanaf daar werd er aan de hand van een aantal routebeschrijvingen gelopen naar een boerderij. Daar was een slaapplaats voor ons gereserveerd in de schuur. Na een korte nachtrust werd er verder gewandeld naar Vlodrop waar 6 kano’s arriveerden. Hiermee werd weer koersgezet richting Roermond. De buien en de wind maakten de tocht er niet gemakkelijker op en al snel sloeg er dan ook een kano om. Na enige paniek bleek de schade beperkt tot 3 natte zeeverkenners en een verloren drijver. Na een vermoeiende hike was iedereen rond etenstijd weer terug op het kampterrein.

Commercialdag 9 juli
Naast de Cuijkse zeeverkenners stond er op het kampterrein ook een groep scouts uit Aalst-Waalre. Vanaf de eerste dag was daar al druk contact mee maar vandaag was het tijd om echt met elkaar te integreren. Scouts en zeeverkenners werden opgedeeld in groepjes waarmee afwisselend land- en waterspelen werden gedaan. Zo konden de scouts kennis maken met het zeilen en konden de zeeverkenners meedoen met enkele echte landspellen. De middag werd feestelijk afgesloten met een grote stapel pannenkoeken. Daarna was het weer tijd voor ons z@pp-thema en werd er fanatiek gestreden om de eer tijdens de grote commercial-quiz. Aan de hand van slogans en beeldfragmenten werd de kennis over reclames van eenieder grondig op de proef gesteld.

Avonturendag 10 juli
Donderdag werd Roermond met een bezoekje vereerd. Ondanks werkzaamheden in de Roer, konden we toch met onze boten in de stad aanleggen. Voor iedereen vrij de stad in mocht, werd er eerst een adventure-game gespeeld door de stad met allerlei foto-aanwijzingen. Uiteindelijk won de bak die als eerste het telefoonnummer belde dat in een kluisje op het station verstopt lag. De prijs was een ijsje voor de hele bak. Na het bezoek aan de stad kon iedereen op kosten van scouting friet gaan eten waarna de boten werden teruggesleept naar het kampterrein. Die avond was er bezoek uit Cuijk van leiding en oud-leiding en toen die weer weg waren werden de nieuwste zeeverkenners geïnstalleerd.

Commercialdag 11 juli
Vrijdag was alweer de laatste echte kampdag. De oudere zeeverkenners mochten vandaag de doop regelen voor diegenen die dit jaar voor het eerst mee waren op kamp. Onder leiding van Neptunus moesten zij, getooid met badmuts of roze haar een partijtje volleyballen op een zeil dat was ingesmeerd met groen zeep. Wanneer er een fout gemaakt werd, moest iemand z’n hoofd achtereenvolgens in een bak met water, bloem en vla steken. Na afloop van deze vieze volleybalwedstrijd vond de eigenlijke doop plaats met een hapje en drankje uit de keuken van Neptunus en een flinke klets modder. Omdat iedereen hiervan wel heel vies was geworden, dook daarna het hele spul het water in waarbij ook nog enkele zwemopdrachten vervuld moesten worden.

Na een verfrissende douche en een echte maaltijd was iedereen ’s-avonds klaar voor de bonte avond. Dit werd een mengeling van TV-programma’s. Bij Sea-scouts got talent kon iedere bak laten zien welke talenten zij in huis had. Er werden een aantal liedjes, een quiz en een ABC gedaan.
Ook de Lama’s waren present en vooral de voorwerpenronde met bootonderdelen was hilarisch. Bij Mooi weer de Leeuw tenslotte werden een aantal wensen vervuld die eerder het kamp waren verzameld. Zo werd er bijvoorbeeld een auto gepoetst, een frikadellen-gooi-wedstrijd gehouden en een aantal bouwvakkers- decolletés met een riem weggesnoerd.

Zaterdag 12 juli: terugreis
Na een korte laatste nacht was het zaterdag tenslotte weer tijd om af te breken en weer naar huis te rijden of te varen.

4 Reacties op “Zeeverkenners terug van nat maar geslaagd z@ppkamp”

1. Marloes Zegt:

Wat een uitgebreid verslag. Leuk man! Aan wie hebben we dit te danken?

2. marleen Zegt:

Hallo Marloes,
    Aan Martijn….een actieve digiman, nietwaar.
    hartelijke groet,
    Marleen

3. Trudy Zegt:

Volgesmij was dit echt een leuk kamp 😉

4. Myra Zegt:

Het was zeker een leuk kamp!! =D