Lid worden

Inschrijven

Ben je na het bekijken van deze website of de verhalen van je vrienden of vriendinnen ook zo enthousiast geworden over scouting? Of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bij ons ben je aan het goede adres als je tenminste houdt van buiten, knutselen, kamperen, vuur maken, zeilen en samenwerken! 

Natuurlijk kun je bij ons eerst een paar keer komen kijken bij de speltak van jouw leeftijd. Na 3 keer weet je zeker dat je zo’n geweldig avontuur niet wilt missen, en kun je je aanmelden om lid te worden. Vraag aan je leiding om inschrijfformulieren en lever ze ingevuld weer in. De leiding doet de rest.

Soms is het door bijvoorbeeld een bijbaantje of een andere hobby niet meer mogelijk om mee te doen met scouting. Natuurlijk kunt je dan het lidmaatschap opzeggen. Geef bij de leiding van je speltak aan dat je gaat stoppen, vanaf wanneer je gaat stoppen en waarom je gaat stoppen. De reden waarom je gaat stoppen kan voor ons leerzaam zijn voor de toekomst. De leiding schrijft je uit.

All-in contributie

Scouting Cuijk kent een all-in contributie. Dit betekent dat de volgende activiteiten bij de contributie zijn inbegrepen:

  • De wekelijkse bijeenkomsten
  • Het jaarlijkse weekend met Scouting Cuijk
  • Eén ander weekend of grote activiteit met de eigen groep
  • Het zomerkamp van 5-7 dagen (voor de Bevers en Blauwe Vogels is dit een weekend)

Als groepen hiernaast nog extra activiteiten houden of een keer internationaal op kamp gaan, kan hiervoor een eigen bijdrage worden gevraagd.

Contributiebedragen

De contributie vanaf 1-1-2024 is als volgt:

Bevers4 x €31,00 = €124,-
Welpen4 x €42,50 = €170,-
Scouts4 x €49,00 = €196,-
Explorers4 x €49,00 = €196,-
Bootsmaatjes4 x €55,00 = €220,-
Zeeverkenners4 x €61,00 = €244,-
Wilde Vaart4 x €61,00 = €244,-
Rovers4 x €35,00 = €140,-
Plusscouts 4 x €10,00 = €40,-
Blauwe Vogels4 x €31,00 = €124,-

De contributie incasseren wij automatisch in vier termijnen per jaar.

Ondervindt u problemen met betalingen dan kunt u contact opnemen met de penningmeester: penningmeester@scoutingcuijk.nl.

Stichting Leergeld kan bijdragen

In steeds meer gezinnen is het niet haalbaar om de kinderen mee te laten doen met sportclubs, muziekles of andere activiteiten. De kosten voor lidmaatschap van een vereniging voor hun kinderen, zijn voor steeds meer ouders niet meer op te brengen. Stichting Leergeld Land van Cuijk biedt financiële hulp aan alle kinderen tot 18 jaar van ouders met een laag inkomen, woonachtig in het land van Cuijk. Kijk voor meer informatie eens op hun website.