Ridderkamp Velp 2009

 

Dit jaar zijn we met de welpen en kabouters op kamp gegaan naar Velp(Arnhem) met als thema "Ridders". Op kasteel "De Beukenborg" was de schat van koningin Livina gestolen. Om deze schat terug te vinden had de koningin samen met haar docenten en de nar hulp nodig. De ridders moesten daarom naar de ridderschool!

2009-juli-varkens-017    2009-juli-varkens-018    2009-juli-varkens-016

We hebben veel verschillende spellen geleerd, naar het Openlucht museum in Arnhem geweest en gewinkeld in Velp!

                    zomerkamp-velp-2009-133

Ook hebben we friet gegeten, vanaf de tafel, en met de hand, zoals dat vroeger ook ging zonder bestek!

                    zomerkamp-velp-2009-205

Tussen de activiteiten door, vonden ze telkens Hints, die moesten helpen om de dader en de schat te vinden. Samen met hulp van deze Hints en onze ridders in opleiding moest dit natuurlijk lukken. Aan het einde van het kamp vonden ze de schat in de buurt van de uitkijktoren in het bos. Terug bij de Blokhut heeft koningin Livina de schat geopend. Hierin zaten de kampshirts. De ridders wisten ook wie de dader was; nl Narretje Gerardus. Hij had de schat gestolen om voor Lerares Stokpaardrijden een nieuw stokpaard te kopen, omdat haar mooiste stokpaard was gestolen.

2009-juli-varkens-021    2009-juli-varkens-020    2009-juli-varkens-026

Dit vond de Nar zo zielig dat hij met behulp van de schat een nieuw stokpaard wou kopen. Maar de grote vraag blijft: wie heeft de Hints opgehangen? De Nar zelf natuurlijk niet, want die wilde zichzelf niet verraden. Echter dit heeft lerares Tafelmanieren gedaan. Ze wist het al die tijd al wie de schat gestolen had, maar niemand geloofde haar. de schat is gevonden en alle ridders zijn geslaagd op de ridderschool!

                 zomerkamp-velp-2009-001

Nu is iedereen weer thuis en aan het bijkomen. Ook de leiding is aan het bijslapen van dit mooie kamp. Ondanks de vele wespen hebben we een mooie week gehad en net als de kinderen veel plezier. Qua weer hebben we het ook getroffen.

Welpen, kabouters, leiding en de ouders die geholpen hebben, bedankt voor het mooie kamp. En Fixet Cuijk hartstikke bedankt voor het vervoer van de spullen!

4 Reacties op “Ridderkamp Velp 2009”

 1. Maarten Tessers Zegt:

  Het was een mooi en geslaagd kamp, ik hoop dat de rest die mee was er ook zo over denkt!

 2. Jesper Zegt:

  ik vond het een leuk kamp en het was heel gezellig. sommige spelletjes vond ik niet zo leuk maar de meeste waren heel leuk!
  volgend jaar ga ik ook weer mee, leiding bedankt voor alle leuke dingen die we gedaan hebben!!

 3. Marloes Sengers Zegt:

  Het was zeker een geslaagd kamp waar we met plezier aan kunnen terug denken.

  Liefs, Reske of Lerares tafelmanieren Alouïse 😉

 4. CT Zegt:

  Het was een mooi en geslaagd kamp, ik hoop dat de rest die mee was er ook zo over denkt!

Laat een bericht achter.