Roermond gastheer voor jubileum Jamboree Scouting Nederland

Hier een stukje uit de krant:

In 2010 bestaat scouting 100 jaar in Nederland en dat historische feit wil Scouting Nederland vieren met een groot internationaal kamp, de ‘JubileumJamboree100’. Scouting Nederland houdt deze ‘JubileumJamboree100’ in de gemeente Roermond. Naar verwachting zullen meer dan 10.000 scouts uit binnen – en buitenland het evenement bezoeken.

Burgemeester Henk van Beers van Roermond zegt verheugd te zijn om de scouts te mogen ontvangen. “Meerdere malen hebben we het NaWaKa (kamp waterscouts) in onze stad gehad waarvoor een overweldigende belangstelling was. Dat zal bij het eeuwfeest van de scouting niet anders zijn. Ik ben er trots op als gastheer van Scouting Nederland te mogen optreden.”

Door Scouting Nederland een podium te bieden voor de jubileumviering hoopt Roermond de weg vrij te maken voor structurele samenwerking met de jongerenvereniging. 

De locaties van de waterkampen zijn niet meer beschikbaar voor het internationale evenement van Scouting Nederland. Daarom is de afgelopen tijd ijverig gezocht naar alternatieven. Staatbosbeheer heeft vervolgens zijn eigendom, gelegen in de Stadsweide en in de nabijheid van de Asseltse Plassen, aangeboden. Dat is een zeer geschikt terrein langs de Maas. Scouting zal daar met behulp van de gemeente alle faciliteiten aanleggen die noodzakelijk zijn voor het tentendorp van de geplande ‘JubileumJamboree100’.

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie met 112.000 leden, waaronder 25.000 vrijwilligers. Scouting is een veelzijdige vrijetijdsbesteding waarin  plezier, ontwikkeling en spel voorop staan en waar internationaal, buitenleven en maatschappelijke activiteiten een belangrijke plek innemen.
 

Laat een bericht achter.