Vloot

De watertak van scouting Cuijk heeft 8 lelievletten (zeilboten) en een sleepboot. De vletten zijn te huur, en begeleiding voor bij het zeilen door onze Wilde vaart kan bijgehuurd worden.

Sleepboot Roodkapje

Sinds mei 2023 hebben we weer een sleper. Nadat de vorige sleper, Broomer, helaas te slecht geworden was, werden we geattendeerd dat de Boosz te koop stond. De Boosz werd door Stella Maris uit Eindhoven te koop aangeboden omdat zij te weinig leden hadden om twee slepers en een wachtschip varend te houden. Na een stemming door de watertak hernoemden we de Boosz Roodkapje en kon het varen beginnen.

Geschiedenis, volgens de verhalen in het gangboord: Roodkapje is in 1980 door Tukker te Alblasserdam gebouwd voor de gemeente Eindhoven als kanaal inspectie vaartuig. Nadat de scheepvaart minder werd is de boot in 2001 aan de Stella Maris groep uitgeleend en uiteindelijk verkocht. De Stella Maris groep heeft er ruim 20 jaar door heel Nederland mee gevaren.

Roodkapje heeft een Mitsubishi/Samofa 6DR5 90pk motor met een Velvet Drive keerkoppeling. Lengte 9,90m, breedte 2,75m, diepgang 1,2m, bouwnummer 9032.

Na er eerst mee op zomerkamp naar de Gouden Ham mee gevaren te hebben en verschillende sleepformaties uitgeprobeerd is het tijd voor onderhoud.

Roodkapje is schoongemaakt incl de bilge:

In het seizoen 2023/2024 is de bedoeling om de elektra te vervangen (deze stamt uit 1980), het achterstallig onderhoud aan de buitenkant weg te werken en Roodkapje in de Scouting Cuijk kleuren te schilderen, nieuwe raamrubbers te plaatsen, groot onderhoud aan de motor uit te voeren, de kapotte uitlaat te vervangen, een nieuwe zithoek te maken en natuurlijk een rode dektent (kapje) er op te zetten.