Zeeverkenners nemen eerste prijs mee naar Cuijk

September 2008 

Afgelopen weekend was het jaarlijkse admiraliteitsweekend voor alle waterscouting groepen uit de regio. Van Vrijdagavond 26 september tot en met Zondagmiddag 28 september  waren alle groepen bij elkaar op het scoutingterrein aan de Mookerplas. Scouting Cuijk was met 6 boten en een 33-tal leden aanwezig. Zij werden van en naar de Mookerplas gesleept door sleepboot ‘Broomer’. Het werd een zonovergoten weekend met weinig slaap en als hoogtepunt de prijsuitreiking waarbij de zeeverkenners de eerste prijs uitgereikt kregen.

 

 

Vrijdag

Na aankomst op het terrein volgde gelijk de opening van het weekend. Daarna werd, voordat het avondspel begon, alles nachtklaar gemaakt. De zeeverkenners sliepen (sommigen voor het eerst) in de boten, de Wilde Vaart en de leiding in tenten. Het avondspel was een postenspel rondom de Mookerplas waarbij deze ook moest worden overgestoken. Na het avondspel was het bedtijd voor de zeeverkenners. Voor de rest was het nog tot laat gezellig in een van de wachtschepen.

 Zeeverkenners

Zaterdag

Om half 8, juist voor zonsopkomst, liep Zaterdag de wekker alweer af. De zeeverkenners moesten al hun slaapspullen opruimen omdat de boten die dag weer nodig waren voor het programma. In de ochtend was dat nog niet het geval. In de bossen werd er levend stratego gespeeld. Maar na de middag mocht er dan eindelijk gevaren worden. Bij een stralende zon was de wind maar af en toe aanwezig en dus werd er veel geroeid en gewrikt. Aan de kant waren er diverse opdrachten waarbij iedereen z’n best deed om die zo goed mogelijk te vervullen. Na een heerlijk drie- gangendiner startten de zeeverkenners en de Wilde Vaart aan een nachtspel op het water. Het spel leidde langs verschillende casino’s en het doel was uiteraard om zoveel mogelijk geld bij elkaar te gokken. De zeeverkenners gingen met dit spel langer door dan de Wilde Vaart want die werden voortijdig van het water gehaald en naar Gennep gebracht. Via het centrum van Gennep en de kermis in Middelaar moesten zij weer terug lopen naar het kampterrein. Toen zij terug waren lagen de zeeverkenners inmiddels alweer lang in bed.

 

Zondag

De zondag stond in het teken van ‘pimp your boat’. Iedere boot had dit van tevoren mogen voorbereiden, maar het pimpen zelf moest vandaag binnen een uur gebeuren. Door de goede voorbereiding verschenen de Cuijkse zeeverkenners boten als smurfenboot, Hawai- boot en als boot met hippe kippen op het water. De jury kon er nu niet meer omheen: Eén van deze boten moest tot mooiste verkozen worden. Dat bleek dan ook bij de prijsuitreiking waar de eerste prijs in het (over all) klassement naar de bemanning van de Hawai- boot ging.
Gefeliciteerd!

 ZV

Laat een bericht achter.