Zomerkamp Zeeverkenners: een verslagje

De zeeverkenners zijn de laatste week van juli op kamp geweest naar "De Stierop" in Noord Holland. Het kamp stond in het teken van reizen door de tijd.Nadat iedereen was aangekomen en alle tenten waren opgebouwd werd het kamp zaterdag gestart met een spel in de oertijd waarbij een dinosaurus moest worden verslagen.
Zondag bleek iedereen dit en de nacht overleefd te hebben en reisden we af naar het tijdperk van de Vikingen. De boten werden gepimpt tot ware vikingschepen waarmee een rondje om eiland "De Woude" werd gezeild. 's-Avonds was er voor de zeeverkenners die voor het eerst op kamp waren nog een verrassing: Zij werden gedoopt door Neptunus. Zoals gebruikelijk ging dit gepaard met veel modder en water, een hapje en een drankje.
Tijdens de gouden eeuw was het tijd voor de hike. De zeeverkenners slapen dan niet op het kampterrein. Dit jaar moesten ze overnachten op een eiland. Via een sluisje uit de gouden eeuw kwam iedereen daar terecht. Met enige hulp van de staf werd een wind-bestendig nachtverblijf voor alle zeeverkenners gebouwd. Het leek wel op "Het behouden Huys" van Willem Barentz.

Dinsdag rond de middag kwamen de zeeverkenners weer teruggezeild naar de Grieks-Romeinse tijd. Na een bezoek aan Plato, Pythagoras, Phileas, Archimedes en Homerus was er na het avondeten een toepasselijke film in de tent: Asterix en Obelix en de Olypische spelen. Zelfs onze buren uit Oosterbeek kwamen meekijken.
De woensdag was de dag van de ridders en jonkvrouwen: De middeleeuwen dus. Op het land en op het water gingen de zeeverkenners sportief met elkaar de strijd aan in een ouderwets riddertoernooi. Daarna werd er nog minstens zo fanatiek tegen de buren uit Oosterbeek gevoetbald (1-0 voor hun!).
"In Alkmaar begint de victorie". Alkmaar was namelijk de eerste stad die de Spanjaarden tijdens de 80-jarige oorlog niet konden innemen. Een bezoek aan Alkmaar kon dus niet ontbreken! Het bleek nog best ver varen. We hebben die dag zo'n 9 uur op de boot gezeten. Voor velen was de terugweg met de invallende duisternis dan ook een bijzondere belevenis. Zeilen In het donker op een groot meer!

groepsfoto

De laatste volledige dag was voor het Wilde Westen. Er werd onder andere boog-geschoten waarbij Gijs erin slaagde zijn pijl in een paaltje te mikken. Verder werd er wederom gevoetbald met de buren (1-0 voor ons!). 's-Avonds werd het kamp besloten met een grandioze bonte avond met schimmenspellen, liedjes, eten en drinken en als klap op de vuurpijl een kamplied van de leiding. Daarna was het nog lang onrustig op de Stierop.

pijl
 

kampvuur
 

Zaterdag moest iedereen helaas weer vroeg z'n bed uit om het kamp af te breken. Moe maar voldaan reden we later die dag weer naar huis. We kunnen allemaal terugkijken op een bijzonder geslaagd kamp en bedanken iedereen die daaraan een bijdrage heeft gelever!

Laat een bericht achter.